Memoriae restaurant Kaposvár 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. +36205407043 | Kattints

Bor pozitív hatásai, mértékkel fogyasztva orvosság a bor, mire jó a bor? Mennyi bort érdemes fogyasztani?

HU EN
A bor pozitív hatásai - mértékkel fogyasztva orvosság!

A bor pozitív hatásai - mértékkel fogyasztva orvosság!

Foglalj asztalt most!

A bor már évszázadok óta része az emberi kultúrának és társasági életünknek. Azonban a bor nem csak egy ízletes ital, hanem számos kutatás kimutatta, hogy bizonyos mennyiségben számos jótékony hatással is rendelkezik az egészségünkre. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezek az előnyök csak mértékkel fogyasztva érvényesülnek! 
A bor pozitív hatásai az egészségre

A bor pozitív hatásai: Javítja a szív- és érrendszer egészségét

Az egyik legismertebb előnye a bor fogyasztásának a szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatás. Kutatások kimutatták, hogy a vörösborban található antioxidánsok, például a resveratrol, hozzájárulhatnak a szívbetegségek megelőzéséhez. A resveratrol csökkentheti a koleszterinszintet, javíthatja az érrendszer rugalmasságát és csökkentheti a vérrögképződést.
 

A bor pozitív hatásai: Rákellenes hatás

Számos tanulmány kapcsolatot talált a bor fogyasztása és a bizonyos ráktípusok kockázatának csökkenése között. A vörösborban található polifenolok és antioxidánsok védelmet nyújthatnak a rákkeltő anyagokkal szemben, és gátolhatják a rákos sejtek növekedését.
 

A bor pozitív hatásai: Agyműködés és memória

A mértékletes borfogyasztás kapcsolatba hozható az agyműködés és a memória javulásával. A kutatások kimutatták, hogy bizonyos összetevők a borban segíthetnek megelőzni az agysejtek károsodását és javíthatják a kognitív funkciókat. Azonban fontos megjegyezni, hogy a túlzott alkoholfogyasztás negatív hatással lehet az agyműködésre, és a mértéktelen ivászat károsíthatja a memóriát.

Éttermünkben a környék legjobb borászainak borait ajánljuk fogásaink mellé! Foglalj asztalt és élvezd kellemes társaságban a bor pozitív hatásait! Pincéreink segítenek megtalálni a fogás mellé legjobban passzoló különlegességet!

Foglalj asztalt most!


 

A bor pozitív hatásai: Gyulladáscsökkentés

A borban található polifenolok és antioxidánsok gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Ez a tulajdonság hozzájárulhat a krónikus gyulladásos betegségek, például az ízületi gyulladás vagy a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez. A rendszeres borfogyasztás mérsékelt mennyiségben segíthet fenntartani az egészséges gyulladási szintet a szervezetben.
 

A bor pozitív hatásai: Életkorral kapcsolatos betegségek megelőzése

A kutatások azt is sugallják, hogy a borfogyasztás összefüggésbe hozható bizonyos életkorral kapcsolatos betegségek kockázatának csökkentésével. A mértékletes borfogyasztás összefüggésbe hozható az Alzheimer-kór és más demenciák kialakulásának kockázatának csökkenésével.
 

A bor mértékkel segít csak!

Fontos megjegyezni, hogy a bor jótékony hatásai csak mértékletes fogyasztás mellett érvényesülnek. A mértékletes fogyasztás azt jelenti, hogy a napi ajánlott alkoholfogyasztási határokat betartva fogyasztjuk a bort. A nők számára ez legfeljebb egy pohár (kb. 150 ml) bor naponta, míg a férfiak esetében legfeljebb két pohár (kb. 300 ml) bor naponta.
 

Hírek, aktualitások

Cookie Accepting
Popup Accepting1