Memoriae restaurant Kaposvár 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. +36205407043 | Kattints

Különleges épületek Kaposvár belvárosában: ezek a legszebb épületek, terek Kaposvár belvárosában

HU EN

Különleges épületek Kaposvár belvárosában – belvárosi séta Kaposváron

Gyakran kérdezősködnek vendégeink, hogy miket érdemes Kaposvár belvárosában, a környéken megnézni. Kaposvár belvárosában csak úgy sorakoznak a szebbnél szebb épületek, amiket még néha a helyiek sem vesznek észre. Alábbi cikkünkben egy kis ajánlót mutatunk Kaposvár belvárosának legszebb épületeiről.
Legszebb épületek Kaposvár belvárosában

Különleges épületek Kaposvár belvárosában

Kaposvár Somogy vármegye központja, a környék kiemelkedő városa, mint nagyságában, mint pedig kulturális szerepében. Kaposvár rengeteg látnivalót tartogat az érdeklődőknek, csodaszép épületeket, látványos tereket, hanem természeti kincseket is. A Kaposvár mellett található Deseda-tó a helyeik, és a látogatók nagy kedvence is. A környéke remekül ki van alakítva, családoknak is ajánljuk a felfedezését. De vissza Kaposvár belvárosához, és Kaposvár belvárosának különleges épületeihez! Kaposvár belvárosa nemcsak szerintünk csodálatos, több nemzetközi díjat is kapott már. Megkapta az Entente Florale Europe (Európai Virágos Városok és Falvak) 2017-es versenyének a legszebb főtérért járó különdíját, miután 2016-ban megnyerte a Legvirágosabb Magyar Város címet is. A versenyek során a virágok és az épületek csodás összhangját emelték ki. Ki ne szeretne egy ilyen szép helyen tenni egy hatalmas sétát?
 

Belvárosi séta Kaposváron a legkülönlegesebb épületek nyomában

A többszörösen díjazott Kossuth teret semmiképpen sem szabad kihagyni a Kaposvári séta alkalmából, hiszen hazánk egyik legszebb főtereként tartják számon. 2003-ban újították fel, előtte is nagyon szép volt, de ez után lett igazán csodálatos, nem véletlen, hogy a virágos címek mellett Magyarország legszebb főtere és főutcája díjat is elnyerte 2010-ben. érdemes innen indulni Kaposvár legkülönlegesebb belvárosi épületeinek felfedezésére, hiszen innen minden egyszerűen megközelíthető. Gyakorlatilag pár utcát bejárva, egész Kaposvár szellemét megismerhetjük. Egy igazi szecessziós kincsesláda, ami itt minket fogad, a belvárosban. A sétálóutcán egymás után találhatóak meg a csodás századfordulós épületek. Múzeumokat, képtárakat, magángyűjteményeket is találhatnak itt azok, akik különleges kulturális élményre vágynak.
 

Ezek a legkülönlegesebb épületek Kaposvár belvárosában

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a különleges épületeket Kaposvár belvárosában, melyek semmiképpen nem szabad kihagyni a séta során:
  • Kaposvári Városháza: A Kaposvári Városháza a város egyik legimpozánsabb épülete. 1902-ben épült neoreneszánsz stílusban, a Kossuth téren található. Az épület díszes homlokzata és tornyai a város jellegzetes látképéhez tartoznak. Igazi képeslapra illő látvány!
  • Nagyboldogasszony-székesegyház: Szintén a Kossuth teret ékesíti ez a csodaszép épület. Hazánk egyik legnagyobb temploma. Az eredeti templom a 18. században épült, majd többször átalakították. A jelenlegi épület neogótikus stílusú, és lenyűgöző belső tere van.
  • Zsolnay-kút: Bár nem épület, de ha már a város főterén jársz, ne hagyd ki ezt a kultikus látnivalót sem! A Zsolnay-kút a Fő téren található, és a híres Zsolnay porcelángyárban készült. A kút díszes kialakítása és színes majolikái különleges hangulatot kölcsönöznek a térnek.
  • Kaposvári Törvényszék: sokak szerint az egyik legszebb épület Kaposváron, amit eredetileg Igazságügyi Palotának kezdtek el építeni, 1905-ben Károlyi Emil, Marton Ákos és Riemer Márkus tervei alapján, Ritter Ignác építész vezetésével.
  • Kemény-Palota: ez a csodás épület a Kemény családról kapta a nevét. Egykoron bérházként üzemelt, homlokzata csodálatos.
  • Ádám–Éva ház: Csodás szecessziós épület, mely nevét, az Ádámot és Évát ábrázoló csodás dombornyomásáról kapta. Borovitz Imre és Csikász Imre munkáját dicsérik.
  • Somogy Megyei Takarékpénztár: Kaposvár legnagyobb bérháza, mely 1913-ban épült, és még ma is csodálatos. A helyeik volt bérlője után csak Anker-ház néven emlegetik.
  • Csiky Gergely Színház: A Csiky Gergely Színház a város egyik legfontosabb kulturális intézménye. Az épület 1911-ben készült el eklektikus stílusban, és gazdagon díszített homlokzata vonzza a látogatók figyelmét. Az épületet nemrég felújították, így ma ismét régi fényében tündököl.
  • Rippl-Rónai Múzeum: A Rippl-Rónai Múzeum a város híres festőjéről, Rippl-Rónai Józsefről kapta a nevét. Az épület maga is történelmi értékű, és az állandó kiállítások mellett számos időszaki tárlat is helyet kap itt, bemutatva a művész életét és munkásságát.

Igyekeztünk a legtöbb különleges épületet összegyűjteni Kaposvár belvárosában. Nagyon sok szép utca van itt, nekünk elhiheted. Ha pedig a belvárosi sétában kimerültél, akkor ülj be ebédelni éttermünkben, aminek szintén csodálatos mind külső, mind belső kialakítása, ráadásul az előtérben egy hatalmas elefántszobor fogad majd. Várunk szeretettel! Asztalt foglalni online is tudsz, IDE kattintva!  
 

Hírek, aktualitások

Cookie Accepting
Popup Accepting1