Memoriae restaurant Kaposvár 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. +36205407043 | Kattints

Öt tipp kezdő háziasszonyoknak a karácsonyi menü elkészítéséhez, hasznos tippek karácsonyi menühöz

HU EN
Öt tipp kezdő háziasszonyoknak a karácsonyi menü elkészítéséhez

Öt tipp kezdő háziasszonyoknak a karácsonyi menü elkészítéséhez

Foglalj asztalt most!

A karácsonyi menü tervezése és elkészítése egy izgalmas, ugyanakkor kihívásokkal teli feladat, különösen azok számára, akik még nem annyira járatosak a konyhatudomány világában. A nagy hajtás közepette chefjeinktől próbáltuk kideríteni, hogy hogyan érdemes ennek az egésznek nekiállni, ők mit ajánlanak kezdő háziasszonyoknak. Hozunk is 5 aranyat érő konyhai jó tanácsot karácsony előttre, ami mindenki számára hasznos lehet. 
tippek karácsonyi menühöz ötletekkel

Az egyszerű karácsonyi menü a nagyszerű karácsonyi menü

A karácsonyi menü tervezésekor tartsd szem előtt az egyszerűséget. Ne vállalkozz olyan bonyolult ételekre, amelyekhez rengeteg összetevőre és konyhai felszerelésre van szükség. Ha nem vagy gyakorlott az alap praktikákban sem, akkor könnyen belebonyolódhatsz a bonyolultabb lépésekbe, különösen ebben az egyébként is stresszes, sietős időszakban, és arról ne is beszéljünk, hogy mi van akkor, ha egyszerre hétfélét akarsz csinálni. Mi, gyakorlott chefek is csak akkor tudunk több ételt egyszerre csinálni, ha egy jól szervezett csapat a kezünk alá dolgozik.  Válassz olyan recepteket, amelyek egyszerűek, de ízletesek. Egy jól elkészített sült hús, friss zöldségek és könnyű köret lehetnek az alapja a tökéletes karácsonyi menünek. 

Ha valami különlegesebb menüt szeretnél, marhasültet, májas finomságokat, azt bízd a profikra. Tudtad, hogy a Memoriae étteremből lehet karácsonyi menüt rendelni? Kérj egyedi ajánlatot!


Kérdése van? Írjon nekünk, felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.

 

Az karácsonyi menühöz az ünnepi dekoráció elengedhetetlen

Az ünnepi hangulatot nemcsak az ételek, hanem a dekoráció is meghatározza. Készíts elő egy szép terítéket, használj ünnepi asztali díszeket, és ne felejtsd el a hangulatos megvilágítást sem. A gyertyák, fényfüzérek és egyéb díszek segítenek abban, hogy az asztal és az egész környezet ünnepi hangulatú legyen. A chefek egyik legfontosabb feladata a tálalás, hiszen az első benyomás - ami már az első kóstolás előtt, pusztán az étel látványától kialakul – nagyon meghatározó. A nulladik benyomást pedig az étterem, adott esetben az étkező díszítése, elrendezése, terítése határozza meg.
 

Vásárolj be előre az karácsonyi menühöz

Az előre tervezés és a bevásárlás kulcsfontosságú a zökkenőmentes karácsonyi menü elkészítéséhez. Készíts elő egy részletes bevásárlólistát a szükséges összetevőkről, és próbálj meg mindent előre beszerezni. Ezzel elkerülheted az utolsó pillanatokban kialakuló stresszt és hiányosságokat. Plusz tipp: próbáld ki előre a recepteket, ne csak azért, hogy biztos legyél benn, hogy menni fog, hanem azért is, hogy időben kiderüljön, a megadott mennyiség nem megfelelő, fel kell szorozni az alapanyagokat is.
 

A karácsonyi menübe egy kis fűszert is tehetsz

A tradicionális karácsonyi ételek mindig nagy népszerűségnek örvendenek, de ne félj variálni. Próbálj ki új recepteket vagy adj hozzá egyedi íz kombinációkat a hagyományos ételekhez. Ez egy kiváló lehetőség arra, hogy a saját stílusodat és kreativitásodat kifejezhesd az ételkészítés terén. A Memoriae étterem ételei pontosan ettől a kis egyedi fűszerezéstől ilyen „mennyeien finomak” – ahogyan ti sokszor fogalmaztok.

A karácsonyi menühöz szabad egy kicsit csalni

Ne érezd magad kötelesnek mindent a nulláról elkészíteni. Sok kényelmi megoldás, mint előre sütött tészták, kész mártások és egyéb alapanyagok könnyebbséget hozhatnak az előkészületekbe, anélkül, hogy az ízbeli minőséget károsítanák. Kezdő háziasszonyoknak, és időhiányban szenvedő profiknak is teljesen elnézhető ez. Bár mi az étteremben nem használunk ilyesmit, de egy kurzuson láttuk, hogy leveles tésztából is egy lendülettel legalább 15 féle finom ételt, süteményt lehet elkészíteni. 
 

Hírek, aktualitások

Cookie Accepting
Popup Accepting1