Memoriae restaurant Kaposvár 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. +36205407043 | Kattints

Vörösborhoz illő ételek

HU EN
Ez az öt étel illik legjobban a vörösborhoz

Ez az öt étel illik legjobban a vörösborhoz

Foglalj asztalt most!

Vörösborrajongók figyelem! A vörösbor magasztos, elegáns, látványos ital, ami nagyon jól passzol ünnepi eseményekhez, de egy egyszerű fárasztó nap végi vacsorához is. Milyen ételeket érdemes vörösbor mellé fogyasztani? Melyik bor mihez passzol? Cikkünkben mutatjuk azt az 5 ételt, ami a legjobban illik a vörösborhoz!
5 legjobban vörösborhoz illő ételek

A vörösborhoz legjobban illő ételek: Sajt

A sajt mindig jó választás gyakorlatilag bármilyen borhoz, beleértve a különféle vörösborokat is. Míg a fehérborok jobban párosulhatnak egy enyhébb sajttal, a vörösborokhoz jobban illenek a nehezebb, merészebb sajtok. Egy sajttál mindig jó választás egy borvacsora megnyitásához, a két íz nagyon jól kiegészíti, kiemeli egymást. A legtöbb gasztronómiájáról híres nemzetben a sajt és a bor verhetetlen páros. A Memoriae étteremben szakértő kollégáink minden esetben segítenek az ételekhez leginkább illő italokat megtalálni, vagy fordítva.
 

A vörösborhoz legjobban illő ételek: Gomba

A gombás ételek, ha jól vannak készítve, minőségi gombákból, nem pedig konzerv alapanyagokból, akkor igazán különlegesek. Az őszi igazi gomba szezon, amikor jellemzően nagyon sok gomba szerepel az étlapon. Sok vörösbor, például a Pinot Noir, jól passzol a földesebb mélységű ételekhez, mint amilyen a gomba is. Mester chefjeink a legfinomabb gombás ételeket készítik el vendégeink számára, a legszebb tálalásban. Aktuális étlapunk itt található!
 

A vörösborhoz legjobban illő ételek: Marhasült

Közepes vagy testes vörösborhoz, mint például a Cabernet is, marhasülttel, vagy báránysülttel is nagyon jól párosul. A húsból származó merész ízesítések kiegészítik a vörösbor összetett ízvilágát. persze nem mindegy az sem, hogy milyen vörösborról beszélünk, hiszen a választásnak vannak még további íratlan szabályai. Szakképzett pincéreink segítenek a legjobb vörösbort, vagy bármilyen más bort megtalálni a sült húsok mellé. Tudtad, hogy éttermünkben csak prémium minőségű, neves pincészetek borait találhatod? Hidd el nekünk, nem tudsz mellé nyúlni!

Egy tökéletesen passzoló ételt keresel kedvenc vörösborodhoz? Foglalj asztalt nálunk!
 

Foglalj asztalt most!

 

A vörösborhoz legjobban illő ételek: Vörös szószos tészta

Vannak olyanok, akik csak úgy rajongnak a tésztás ételekért, és étteremben is mindig tésztát rendelnek. Őket szoktuk olasz konyha rajongóknak hívni, és számukra is van egy nagyon jó hírünk, vörösborokkal is lehet tésztát enni! Valószínűleg hallottál már egy általános ökölszabályt: párosítsd a világos ételeket világos borokkal, a sötét ételeket pedig a sötét borokkal. Ami a tésztaszószt illeti, ez a szabály itt is működik. Például sok vörösbor jól párosul egy kiadós tésztával és vörös szósszal, még jobb, ha egy kis marhahús is párosul hozzá.
 

A vörösborhoz legjobban illő ételek: Csokoládé

Van egy jó hírünk: az édes ízek, a csokoládé rajongói is jól járnak a vörösborokkal. Bár néhány csokoládé és desszert elnyomja a finom ízeket egy boron belül, a merész vörös kiválasztása valóban remekül passzolhat az intenzív csokoládédesszertekhez. Étlapunkon desszertkülönlegességekkel várunk, különleges alkalmakra tortáink is előrendelhetőek!  

Egy tökéletesen passzoló ételt keresel kedvenc vörösborodhoz? Foglalj asztalt nálunk!

Foglalj asztalt most!

Hírek, aktualitások

Cookie Accepting
Popup Accepting1