Memoriae restaurant Kaposvár 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. +36205407043 | Kattints

Egyre trendibbek a „zöld” megoldások a céges rendezvényszervezés terén is: zöld rendezvény tippek

HU EN
Egyre trendibbek a „zöld” megoldások a céges rendezvényszervezés terén is

Egyre trendibbek a „zöld” megoldások a céges rendezvényszervezés terén is

Foglalj asztalt most!

Egyre nagyobb trendje van a zöld céges megoldásoknak a rendezvényszervezés terén. Az emberek és vállalatok egyre inkább törekednek arra, hogy fenntarthatóbb és környezetbarátabb módon szervezzék meg az eseményeiket, és ezáltal csökkentsék a környezeti lábnyomukat. A zöld rendezvényszervezés számos módon megvalósítható, most mutatunk is néhány szuper ötletet.
Fenntartható zöld rendezvény tippek

Tippek zöld rendezvényszervezéshez

Környezetbarát helyszínválasztás: Olyan helyszínek kiválasztása, amelyek környezetbarátak és fenntarthatóak. Ezek lehetnek például LEED-minősített épületek, vagy olyan helyszínek, amelyek könnyen megközelíthetőek tömegközlekedéssel.
  • Újrahasznosított vagy biológiailag lebomló dekorációk: Használj újrahasznosított vagy biológiailag lebomló dekorációkat és kellékeket a rendezvényeken. Például használj növényi alapú festékeket, újrahasznosított papír- és textilanyagokat, valamint növényi alapú vagy biológiailag lebomló dekorációs elemeket.
  • Helyi és szezonális ételek: Kínálj helyi és szezonális ételeket és italokat a rendezvényen, hogy csökkentsd a szállítási távolságokat és támogasd a helyi gazdaságot. Emellett kerüld az egyszer használatos műanyagokat, és válassz környezetbarát csomagolást és tányérokat.
  • Hulladék minimalizálása és újrahasznosítás: Minél kevesebb hulladékot termelj a rendezvényen, és helyezz ki külön gyűjtőedényeket a hulladék szelektálására és újrahasznosítására. Kerüld az egyszer használatos termékeket, és támogasd az újrahasznosítást a rendezvényen.
  • Zöld közlekedési megoldások: Ösztönözd a résztvevőket, hogy használjanak zöld közlekedési megoldásokat, például tömegközlekedést, kerékpározást vagy autómegosztást a rendezvényre való utazás során. Ez segíthet csökkenteni a környezeti hatást és a parkolási problémákat.

Tippek zöld rendezvénydekorációhoz

Alapvetően hódít a minimalizmus, aminek alapelve, hogy a kevesebb több. Céges rendezvényeket akár dekoráció nélkül is meg lehet oldani, de az is jó ötlet, ha újra felhasználjátok a régieket. Ezen túl pedig az alábbi környezetbarát dekorációs ötletek fognak segíteni:
  • Biológiailag lebomló léggömbök: Válassz biológiailag lebomló léggömböket a rendezvényre, amelyek környezetbarátak és nem szennyezik a környezetet. 
  • Természetes növényi dekorációk: Használj természetes növényi dekorációkat, például virágokat, leveleket vagy fa alapanyagokat a rendezvényen. Ezek a dekorációk szépek és illenek a zöld rendezvényszervezés tematikájához.
  • Újrahasznosított üveg- és üvegpalack-dekorációk: Használj újrahasznosított üvegeket és üvegpalackokat dekorációként, például virágcsokrokat vagy gyertyatartókat készítve belőlük. Ezek a dekorációk környezetbarátak és stílusosak is egyben.
  • Textilhulladék-ból készült dekorációk: Használj újrahasznosított textilhulladékból készült dekorációkat, például színes textilcsíkokból készített lampionokat vagy textilhulladékból készült falikárpitokat. Ezek a dekorációk egyediek és környezetbarátak is egyben.

Hírek, aktualitások

Cookie Accepting
Popup Accepting1