Memoriae restaurant Kaposvár 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. +36205407043 | Kattints

Hogyan válaszd ki az esküvő színét? Ezek a legfontosabb szempontok az esküvői szín kiválasztásához

HU EN
Így találd meg a számodra legtökéletesebb esküvői színt!

Így találd meg a számodra legtökéletesebb esküvői színt!

Foglalj asztalt most!

Az esküvői színválasztás fontos lépés az esküvő tervezésében, és számos tényezőt kell figyelembe venni a megfelelő színkombináció kiválasztásakor. Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány tippet az esküvő fő színének, és mellékszíneinek kiválasztásához.
esküvői szín választás lépései

Ezeket a szempontokat érdemes figyelembe venni az esküvői szín kiválasztásakor

Az esküvői színeket kiválasztani nem könnyű, hiszen több szempontot is figyelembe kell venni. Szánjatok rá időt bőven, ha kell, akkor teszteljetek több színt is a helyszínen! Sok tanácsot mutatunk nektek, azonban mindig az a legfontosabb, hogy legerősebben a belső hangra, a saját kívánságotokra figyeljetek bármilyen esküvői kérdés esetében, így az esküvői szín kiválasztásakor is.
 

A stílus és hangulat nagyon fontos az esküvői színek kiválasztásakor

Először is gondolj a közös stílusra és hangulatra, amit meg szeretnétek teremteni az esküvőn. Válassz olyan színeket, amelyek illeszkednek a kiválasztott témához és stílushoz, és hozzájárulnak az általános hangulathoz és atmoszférához. Például egy klasszikus esküvőhöz inkább pasztell, elegáns színek illenek, de egy bohém stílusba a narancssárga is simán belefér. 
 

Az esküvői színeket az évszakok is befolyásolják

Az esküvői szín kiválasztásánál fontold meg az esküvő időpontját és az évszakot, mert az időjárás és a természetes környezet befolyásolhatja a színválasztást. Például tavaszi esküvő esetén pastell színek vagy virágok ihlette árnyalatok lehetnek ideálisak, míg őszi esküvőhöz meleg, mélyebb színekre érdemes voksolni, és nincs is szebb, mint egy varázslatos hófehér téli esküvő! 
 

A személyes preferenciák is fontosak az esküvői szín kiválasztásánál

Bárki bármit mond, és bármilyen tippet is olvasol esküvői magazinokban, az az elsődleges, hogy te, illetve párod mik akartok. Mindig gondoljatok a saját személyes preferenciáitokra és stílusotokra is. Válasszatok olyan színeket, amelyek tükrözik a személyiségeteket és stílusotokat. Egy jó esküvőszervező, vagy dekoratőr bármilyen színt képes beépíteni az esküvőbe.
 

A helyszínhez illő esküvői színeket keressetek

Vegyétek figyelembe az esküvő helyszínét és környezetét is. Olyan színeket válasszatok, amelyek harmonizálnak a helyszín dekorációjával és természeti környezetével.
 

A trendek nem annyira fontosak az esküvői színek kiválasztásánál

Bár fontos figyelembe venni a divatot és az aktuális trendeket, ne hagyjátok, hogy ezek teljesen meghatározzák a döntést. Válasszatok olyan időtlen színeket, amelyek hosszú távon is megállják a helyüket, és amelyekkel örömmel fogtok visszagondolni az esküvőre.
 

Egyetlen esküvői szín helyett legyen színkombináció

Ha nehézséget okoz a színek kiválasztása, fontoljátok meg a színkombinációkat. Például az analóg színek (az egyik szín mellett lévő színek a színkörön) vagy a komplementer színek (az egymás ellentétes oldalán lévő színek a színkörön) gyakran jól működnek együtt és harmonikus összhangot teremtenek.
 

Mindig teszteljétek le az esküvői színeket!

Ne felejtsétek el kipróbálni a különböző színösszeállításokat és megfigyelni, hogyan néznek ki valós környezetben. Nézzetek meg néhány esküvői színsémát vagy inspirációs képeket, és vegyétek figyelembe azokat a színeket, amelyeket kedveltek.
 

Ezeket a hibákat érdemes kerülni az esküvői színek kapcsán

Az esküvői szín, illetve színek kiválasztása nem egyszerű, és sajnos a hibázásra is meg van minden esély. Ezért mutatunk is néhány gyakori hibát, amire jobb, ha tudatosan figyeltek.
  • Túlzások elkerülése: Kerüld a túlzott színek használatát és az összeállítások túl sokféleségét, mert ezek zavaróak lehetnek és elveszíthetik az összhangot az esküvői dekorációban.
  • Konzisztencia: Legyen konzisztens a színpalettával az egész rendezvényen. Válassz egy főszínt vagy színpárt, és adj hozzá néhány kiegészítő színt, amelyek harmonizálnak egymással.
  • Színek jelentése: Vizsgáld meg a kiválasztott színek jelentését és hangulatát, és ügyelj arra, hogy azok megfeleljenek az esküvői témának és hangulatnak. Például a boldog, vidám hangulatú esküvőkhöz élénk színek illenek, míg a romantikus és elegáns esküvőkhöz pasztell színek vagy mélyebb árnyalatok lehetnek ideálisak.

Ha kell egy jó esküvő szervező csapat, vagy egy mesébe illő esküvő helyszín, akkor bátran vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérdése van? Írjon nekünk, felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Űrlapunkon megadott elérhetőségeid egyikén hamarosan felvesszük veled a kapcsolatot.
Sajnos most nem tud ajánlatot kérni tőlünk, kérjük nézzen vissza később.

Hírek, aktualitások

Cookie Accepting
Popup Accepting1