Memoriae restaurant Kaposvár 7400 Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 2. +36205407043 | Kattints

Kaposvári látnivalók: programok, ötletek egy kaposvári kirándulásra

HU EN
Kaposvári látnivalók

Kaposvári látnivalók

Foglalj asztalt most!

Fedezd fel kedvenc városunkat: íme a legjobb kaposvári látnivalók, amiket érdemes megnézned, ha nálunk jársz! 
Kaposvári látnivalók

Kaposvári látnivalók: A Dunántúl igazi kincsesbányájának legszebb helyei

Sokan nem is gondolnák, hogy Kaposvár milyen különleges város- nem véletlenül itt található különleges éttermünk sem. Rohanó világunkban sokszor még a helyi lakosok sincsenek tisztában vele, hogy mennyi apró kincs rejtőzik Kaposvár képzeletbeli városfalain belül, és egy kőhajításnyira azokon kívül. Pedig Kaposvár a Dunántúl legjelentősebb települése, Somogy megye igazi lelke. Most egy kis kalandozásra invitálunk titeket, nézzétek körbe Kaposvár legszebb helyeit, fedezzétek fel ezt az izgalmas környéket, majd ha megfáradtatok, gyertek be éttermünkbe feltöltődni energiákkal, és nem utolsó sorban megkóstolni a helyi ízeket!
 

Gyere a 'Hatvanhetes úton' megnézni Kaposvár látnivalóit!

Ha egy bizonyos kort meghaladt már az éveid száma, akkor valószínűleg sokat mond az számodra, ha azt mondjuk, irány Kaposvár a 67-es úton! Ugye ismered ezt a Republic slágert te is? Ha igen, akkor imádni fogod a Mernye felől a Kaposvárig vezető 67-es út szakaszát, ahol felcsendül a dal, miközben az autó kerekei megérintik az aszfaltba vésett mélyedéseket! Amennyiben egyenletes sebességgel haladsz a hangjegyes figyelmeztetés után az úton, felcsendül a 67-es úton a 67-es úton sláger. Nagyon különleges érzés, ami sokakat a fiatalságukba repíthet egyenesen vissza. Hát így kell stílusosan megérkezni a csodás Kaposvárra!
 

Kaposvár csodaszép belvárosa- egy szecessziós kincsesbánya

Kaposvárról azt kell tudni, hogy nagyrészt a 19-20. század fordulóján épült ki, és ebből a korból rengeteg csodásan megkomponált, részletesen kiépített épület marad meg, aminek köszönhetően 2010-ben elnyerte „Magyarország legszebb főtere és főutcája díjat”. Ugye mi mondtuk, hogy Kaposvár nagyon különleges? Érdemes egy hatalmas sétát tenni a belvárosban, nemcsak a Kossuth-teret megnézni, hanem útba ejteni a Csiky Gergely Színházház épületét, a Szivárvány Mozit, Zeneházát, a Technika házát, végigsétálni az Ady Endre úton, a Dózsa György úton, és a Kontrássy utcán, ha meg szeretnénk csodálni a szecessziós kincseket, amiket rejt Kaposvár. A csodás homlokzatok, különleges ablakok mellett olyan kincsekre lehet még lelni, mint a Zsolnay ivókút, vagy éppen a Memoriae Restaurant Delicates & Brunch éttermünk. 

Amennyiben a városi séta során megéheztetek, vagy épp ellenkezőleg, még előtte van szükségetek egy kis energiára, különleges gasztronómiai finomságokra, és italokra vágytok, akkor foglaljatok asztalt hozzánk a kaposvári kirándulásotok napjára!

Foglalj asztalt most!


 

Kaposvári látnivalók: A városi múzeum

A Rippl-Rónai Megyei Hatókörű Városi Múzeum is megér egy látogatást, már csak azért is, mert a sétálóutca kellős közepén található. Akit érdekel a hely története, annak mindenképpen ajánljuk, hogy nézzen itt szét, hiszen a megye történetével, hagyományaival, néprajzi értékeivel, természeti örökségével lehet is megismerkedni, valamint Rippl-Rónai öccsének, Ödönnek a csodás gyűjteményét megcsodálni, aki a 20. század legértékesebb festményei gyűjtötte össze, majd adományozta a múzeumnak. 
 

Kaposvári látnivalók: Vaszary Képtár

Nyugodjatok meg, nemcsak múzeumokat fogunk mutatni, de az Együd Árpád Kulturális Központ – Agórában helyt kapott kiállítás még igazán említést érdemelt.
 

Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont- az egyik legkülönlegesebb kaposvári látnivaló

A kaposvári látnivalók közül kiemelkedik a Rippl-Rónai Emlékház és Látogatóközpont, ami nagyszerű festőnk egykori otthonába enged egy kis betekintést. Rippl-Rónai József a kora egy igazi zsenije volt, egy festő forradalmár, aki meghonosította hazánkban a modern festészetet. 1908-ben megvásárolta a ma emlékházként működő egykori Róma-villát, ahol francia feleségével rendezkedett be, és élte nyüzsgő mindennapjait. Meseszép park veszi körül a hatalmas villát, amiben az eredeti bútorok mellett rengeteg műalkotás is megtekinthető. És a hab a tortán, hogy a látogatóközpontban kapott helyet a rekonstruált Andrássy ebédlő is, amely 2013-ban elnyerte az “Év kiállítása” megtisztelő címet.

Plusz tipp: emeljétek a legmagasabb fokra a kaposvári látnivalók bejárását, és a belvárosi sétából ne hagyjátok ki az Ady Endre utcában található híres jelenetet megörökítő szobrot sem: Ady és Rippl-Rónai találkozását! Az is érdekel hogyan közlekedett csacsifogattal a művész? A Fő utca közepén Trischler Ferenc szobra segít ezt elképzelni!
 

Kaposvári látnivalók: A legszebb szobrok Kaposfüreden

Ha ennyi szobor nem volt elég, mert igazán rajongsz a művészet ezen ágáért, akkor ne aggódj, hiszen a kaposvári látnivalók között sokkal több szobor található, mint hinnéd! Az 1992-ben alapított Kling magángaléria szabadtéri szoborparkjában kell keresni a különleges szobrokat!
 

Kaposvári látnivalók: A Takáts Gyula Emlékház

Takáts Gyula, költőnk házát is sikerült épségben megőrizni, és emlékházzá alakítani- ezzel lett még egy olyan kaposvári látnivaló, ami megőriz a művészet történelmének egy apró szegletét. A költő személyes tárgyain túl rengetek műalkotás is díszíti a szobákat: a falakon Rippl-Rónai József és Egry József munkái láthatóak, melyek az elmúlt évszázadot idézik.
 

Kaposvár legrégebbi látnivalója: Szentjakabi Bencés Apátság Romkert

Kaposvár látnivalói között bolyongva egy igazi időutazáson vehetünk részt, melynek során valósággal megszólal a történelem egy-egy darabkája. A Szentjakabi Bencés Apátságot majd ezer éve, 1061-ben alapították, román stílusú épületmaradványai a múltba repítenek. Kerengőjében rengeteg kincsre bukkanhatnak a kor szerelmesei, illetve szabadtéri színházat is alakítottak ki a területen. Sajnos átmenetileg zárva tart felújítási munkálatok miatt.
 

Fekete István Látogatóközpont- egy újabb izgalmas kaposvári látnivaló

A Fekete István Látogatóközpont meglátogatásához a város határait kell megközelíteni, egészen a különleges nevű Deseda-tó partjáig kell kalandozni. Ez a hely bemutatja a környék különleges élővilágát, az egyik leglátványosabb eleme a hatalmas öreg tölgy, amit mindenkinek látnia kell (ha ott vagyunk, lehetetlen is nem látni). A kültéri madár-, szitakötő-, béka- és teknősmegfigyelő helyről lehetőség van meglesni a desedai élővilágot, és vannak hatalmas akváriumok is. A kisgyerekeknek is bőven akad elfoglaltság, van csónakkölcsönző, kerékpárbérlési lehetőség, játszótér, és hajókirándulást is szerveznek.

 

Természetes kaposvári látnivalók: Lombkorona Tanösvény Kaposvárnál

Kaposvártól csupán egy karnyújtásnyira van a természet lágy öle, a környék különleges élővilággal rendelkezik. Szeretnéd felfedezni madártávlatból is? A Deseda Kalanderdő részeként egy 20 méter hosszúlombkorona tanösvény épült a fák lombkoronájának magasságában a Sefag Zrt. jóvoltából, 6 méter magason sétálni igazi élmény!
 

Természetes kaposvári látnivalók: Erdők háza

A természet szerelmeseinek ajánlunk még egy természethez közelebb repítő kaposvári látnivalót! Ebben az interaktív kiállító térben a legkisebbek is közelebb kerülhetnek az erdők világához-, az erdő rejtekei és csodái között barangolhatnak kicsik és nagyok! A kiállítás mellett izgalmas, de egyben hasznos foglalkozásokat, előadásokat is tartanak a legkisebbeknek, és a legnagyobbaknak is!
 

Kaposvári látnivalók: Lovas élmények

A lovaglás szerelmeseinek igazi paradicsom Kaposvár. A kaposvári látnivalók között több lovas hely is található. A kaposvári Pannon Lovasakadémiáról lehet már hallottál is, hiszen nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is ismert. Tudtad, hogy nemcsak a lótenyésztés hazai központja, hanem neves Európa- és világversenyek, lovassport rendezvények helyszíne is a toponári központ, amely Közép-Európa legnagyobb fedett csarnoka is egyben? Ha viszont egész napos lovas élményre vágysz, akkor a kaposvári Meistro Lovasklubot kell keresni! Hobbi- és a tereplovaglás, állatsimogató és mini-múzeum is van itt.
 

Kaposvári látnivalók: Virágfürdő

A kaposvári látnivalók bejárása, a sok séta, nézelődés valószínűleg mindenkit kifáraszt, de a pihenésre nemcsak éttermünk, hanem Kaposvár élményfürdője, a Virágfürdő is remek lehetőséget kínál. A Dunántúl legnagyobb élményfürdője, úgyhogy biztosan te is megtalálod a számodra legmegfelelőbb medencét a 3,5 ezer négyzetméteren. 46 különböző látványelem található, 3 különböző hőfokú termálmedence is van, de uszoda, és szaunák is találhatóak a területen. A kaposvári gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra.


A kaposvári látnivalók bejárása után töltődj fel a Kaposvár ízeit megelevenítő éttermünkben! Foglalj asztalt a Memoriae Étterembe!
 

Hírek, aktualitások

Cookie Accepting
Popup Accepting1